I “like” +1 από την Google



Εδώ και αρκετό καιρό η Google ετοίμαζε κάτι πολύ δυνατό για να μπει στον “χορό” των Social Media. Στο προηγούμενο ποστ είδαμε την νέα δυνατότητα που υπάρχει στα αποτελέσματα του Google να εμφανίζεται η άποψη φίλων μας (εφόσον έχουμε κάνει login) για διάφορα θέματα που μας ενδιαφέρουν και τα αναζητούμε όπως πχ “ένα καλό εστιατόριο στην Κηφισιά”.

Τώρα το Google επιβεβαιώνοντας τις φήμες για “παιχνίδια” γύρω από το όνομα “+1”  ανακοινώνει ένα νέο social product το οποίο και ευελπιστεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του “like” και του “retweet”.

Η σκέψη είναι απλή: Κάνεις μια αναζήτηση και στο τέλος του τίτλου του κάθε αποτελέσματος υπάρχει ένα κουμπί “+1” το οποίο στην ουσία του βάζει μια επώνυμη θετική ψήφο σε αυτό το αποτέλεσμα. Το ίδιο ακριβώς κουμπί θα υπάρχει και στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο Google Search.

Θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες για την ακριβή λειτουργία του σύντομα. Πάντως ένα είναι σίγουρο, ο πόλεμος μεταξύ Facebook και Google για την κυριαρχία του Web έχει ήδη αρχίσει και οι μάχες θα είναι σκληρές. Εμείς έχουμε μόνο να κερδίσουμε από αυτόν τον πόλεμο! (λέμε τώρα…)

H φωτογραφία είναι από το tech crunch

Εσείς τι πιστεύετε; Έχει ελπίδες η Google να μπει στο παιχνίδι; Μπορεί να κερδίσει πίσω ότι έχει χάσει μέχρι τώρα; Γράψτε μας τα σχόλιά σας, πείτε μας τη γνώμη σας…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are not a robot... *

Post Navigation