Χρειάζεται η επιχείρησή μου Blog;



Do I need a blog?Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας είναι κάτι που όλες οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη. Είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην προβολή της, να εξυπηρετήσει δεδομένες ανάγκες ηλεκτρονικής επικονωνίας και να προσφέρει πληροφορίες στους επισκέπτες της. Παρόλα αυτά θεωρείται σχετικά απρόσωπο και δεν διαθέτει την αναγκαία υποδομή για μια πιο διαδραστική επικοινωνία με όλους τους ενδιαφερόμενους της επιχείρησης, πελάτες και μη. Αυτήν την ανάγκη για μια πιο διαπροσωπική σχέση έρχεται να καλύψει το blog της επιχείρησης. Οι νέες συνθήκες στην αγορά, οι νέες καταναλωτικές συμπεριφορές, οι διαφορετικοί τρόποι που βρίσκει και αγοράζει κάποιος προϊόντα,  τα νέα δεδομένα στο χώρο του διαδικτύου,  αλλά και η συνεχής άνοδος των social media δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν απο μια ιστοσελίδα.

Γιατί να δημιουργήσω ένα blog για την επιχείρησή μου;

Οι σημαντικότεροι, κατα την άποψή μου, λόγοι για να ξεκινήσετε ένα blog μέσα στην υπάρχουσα ιστοσελίδα σας είναι:
  1. Ένα blog σας δίνει την δυνατότητα για διαδραστική επικοινωνία με τους πελάτες, τους συναδέλφους,  ακόμα και τους προμηθευτές σας.
  2. Μέσα από ένα blog δίνετε την δυνατότητα στους πελάτες σας να σχολιάσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και να εκφράσουν την άποψη τους για αυτά. Η ανωνυμία ενός blog είναι πολύ ισχυρό επιχείρημα για τους ντροπαλούς.
  3. Στο blog προβάλεται το ανθρώπινο πρόσωπο της επιχείρησης που παίρνει σάρκα και οστά. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι πιο απλή και πιο άμεση.
  4. Ένα blog αποτελεί μέσο προβολής και προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.
  5. Δημιουργώντας ένα blog δίνετε την εντύπωση στους πελάτες σας οτι ακολουθείτε τις εξελίξεις και χρησιμοποιείτε την νέα τεχνολογία για να δημιουργήσετε έναν ακόμα δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους. Τους δείχνετε οτι χρειάζεστε την γνώμη τους για να γίνετε καλύτεροι και οτι αποτελούν σημαντικό κομμάτι της επιχείρησής σας.

Αν αυτοί οι 5 λόγοι δεν ήταν αρκετοί για να σας πείσουν να δημιουργήσετε ένα blog για την επιχείρησή σας, σας παραθέτω και έναν ακόμη πολύ σημαντικό.
Την Google!
Κάθετι νέο και φρέσκο, εύκολα και τακτικά ανανεώσιμο αποτελεί για την Google, ότι η σοκολάτα για τα παιδιά! Δεν μπορεί να αντισταθεί!!
Διαβάζοντας λοιπόν την ιστοσελίδα σας, δεν βλέπει κάτι καινούργιο. Το περιεχόμενο δεν έχει αλλάξει εδώ και πολύ καιρό, όπως και η κατάταξή σας στα αποτελέσματα της Google. Το blog όμως θα της δώσει έναν ακόμα λόγο να το ξανασκεφτεί. Θα την “εκβιάσετε” να σας ανεβάσει στην κατάταξη αφού της “τάζετε” αυτό που θέλει πιο πολύ απο όλα. Ανανεώσιμο περιεχόμενο. Ένα blog!
Τώρα ξέρετε! Τα social media εκκινώντας από την δημιουργία ενός Blog είναι ο μοχλός που θα σας ανεβάσει στις καρδιές των πελατών σας και της Google…
-Γ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are not a robot... *

Post Navigation