11 Main by Alibaba vs Amazon – Ebay (Ηλεκτρονικό εμπόριο)

11 Main by Alibaba

Amazon – Ebay – Alibaba (11 Main Alibaba)

To Amazon, το ebay και το Alibaba είναι οι 3 μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Την τελευταία, 11 Main Alibaba, πιθανόν να μην την έχετε ακούσει, αλλά είναι η μεγαλύτερη εταιρία λιανικού και χονδρικού εμπορίου στην Κίνα. Ο τζίρος της άγγιξε τα 250 δις ευρώ (όσο το Amazon και το Ebay μαζί) την περασμένη χρονιά και κατέχει το 80% του κινέζικου ηλεκτρονικού εμπορίου. Την ίδρυσε ο δάσκαλος αγγλικών Jack Ma το 1999 μόνο στην κινέζικη γλώσσα με 18 μετόχους στο σπίτι του Jack Ma.

Ο λόγος που γίνεται όλη αυτή η αναφορά είναι γιατί ο συγκεκριμένος όμιλος αποφάσισε, ενώ έγινε δεκτός από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, να δοκιμάσει να συγκεντρώσει το ποσό των 15 δισ. δολαρίων και πλέον, προσεγγίζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 16 δισ. δολαρίων που είχε επιτύχει η Facebook το 2012 με τη δική της ΑΜΚ. Η επιθετική αυτή κίνηση της Alibaba έχει ήδη ξεκινήσει μέσω ενός νέου ηλεκτρονικού καταστήματος, 11main by Alibaba, στο οποίο οι αγορές γίνονται μόνο με ιδιωτικές προσκλήσεις.

Ο κινέζικος όμιλος ετοιμάζεται να χτυπήσει στα ίσια μέσα στην “έδρα” τους εταιρίες κολοσσούς όπως η Amazon και το Ebay. Η ειδοποιός διαφορά του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού καταστήματος είναι το product mix που έχει λόγω της τεράστιας αποκλειστικής βάσεις εμπόρων-κατασκευαστών στην Κίνα, που αυτήν την στιγμή αποτελεί την βασική παραγωγική πηγή του πλανήτη. Ορισμένες από τις κατηγορίες των προϊόντων θα αφορούν τη μόδα, το στυλ, τα είδη σπιτιού και εξοχής, τα κοσμήματα και τα ρολόγια και μάλιστα με προϊόντα αρκετά δυσεύρετα σε αντίστοιχα ηλεκτρονικά καταστήματα. 

Στο εγγύς μέλλον τα πράγματα στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα αλλάξουν ολοκληρωτικά. Φυσικά στην Ελλάδα θα παρακολουθούμε όλες αυτές τις αλλαγές ως θεατές αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι θα είναι ένα φαντασμαγορικό θέαμα αντάξιο της δύναμης των αντιπάλων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are not a robot... *

Post Navigation