Τι είναι το long tail στο seo



Long tail αναζητήσεις στο seo“Long Tail” θεωρούνται πολύ συγκεκριμένες φράσεις, αποτελούμενες από πάνω από 2 λέξεις, οι οποίες προσφέρουν χαμηλό ανταγωνισμό, μικρό αριθμό αναζητήσεων αλλά υψηλή σχετικότητα αναζητητή.

Επίσης η φράση Long Tail στο seo αναγράφεται ως niche αναζητήσεις.

Παράδειγμα

Ας υποθέσουμε πως ο τομέας δραστηριοποίησης της επιχείρησης σας είναι τα παιχνίδια.

Υποθέτετε ότι είναι σωστό να βγαίνετε πρώτοι στις μηχανές αναζήτησης για την λέξη “παιχνίδια”, και δεν έχετε άδικο.

Προσλαμβάνετε έναν seo ειδικό, πληρώνετε ένα κάρο χρήματα, και μετά από λίγους μήνες, πατώντας την λέξη “παιχνίδια” βγαίνετε στην πρώτη θέση των μηχανών αναζήτησης.

Χαρά και ευτυχία με λίγο συγκίνηση!

Κοιτώντας λοιπόν τα στατιστικά σας είστε ενθουσιασμένοι!

Η λέξη “παιχνίδια” φέρνει το 50% της κίνησης, και η επόμενη πιο δημοφιλής φράση (“παιχνίδια playmobil”) φέρνει το 5%. Η 3η πιο δημοφιλής (“παιχνίδια ξύλινα”) φέρνει το 4% κοκ…

Αυτό δίνει την εντύπωση ότι η λέξη “παιχνίδια” κάνει όλη τη δουλειά και πιθανόν να μην αξίζει να ασχοληθούμε με τις υπόλοιπες.

Αλλά σε μια δεύτερη ανάγνωση, αν προσθέσουμε όλες τις άλλες φράσεις, βλέπουμε ότι το 50% της κίνησης έρχεται από το σύνολο των φράσεων αυτών.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Παρατηρούμε ότι για τις long tail φράσεις μας, οι πωλήσεις μας είναι αναλογικά περισσότερες (το conversion rate). Αυτό είναι λογικό. Κάποιος που ψάχνει για “παιχνίδια ξύλινα” σίγουρα είναι πιο κατασταλαγμένος από αυτόν που ψάχνει για οποιαδήποτε παιχνίδια.

Πόρισμα

Τι σημαίνει λοιπόν αυτό;

Απλούστατα ότι οι λέξεις που είναι long tail φέρνουν πιο πολλές πωλήσεις την στιγμή που είναι λιγότερο ανταγωνιστικές και συνεπώς λιγότερο δαπανηρές.

Σύμφωνα με το seomoz οι long tail φράσεις αποτελούν το 70% όλων των αναζητήσεων και οι κορυφαίες 1000 λέξεις αποτελούν μόνο το 10% των αναζητήσεων.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αμελήσουμε τις κύριες λέξεις μας αλλά ότι πρέπει στην seo στρατηγική μας να προσθέσουμε και long tail φράσεις.

Με έπεισες! Πως βγαίνω για το long tail;

Για να βγαίνουν οι long tail λέξεις σου, πρέπει η ιστοσελίδα να τηρεί τους κανόνες του search engine optimization. Δηλαδή να έχει σωστή αρχιτεκτονική, να είναι ορατή στις μηχανές αναζήτησης, να έχετε ενδιαφέρον περιεχόμενο και να διαχέεται σωστά η πληροφορία.

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ποιες long tail φράσεις φέρνουν κίνηση ώστε να μην αναλώνεστε σε άσκοπο seo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are not a robot... *

Post Navigation