Το Facebook τώρα επιτρέπει προσωπικές σελίδες να μετατραπούν σε επαγγελματικές.



Μετά από χιλιάδες ερωτήσεις στο Help του και άλλες τόσες στα διάφορα blog και forums, το Facebook ανακοίνωσε ότι επιτρέπει να μετατραπεί μια προσωπική σελίδα σε επαγγελματική. Κατά την μετατροπή αυτή θα μεταφερθούν μόνο η φωτογραφία του προφίλ και οι φίλοι, τίποτε άλλο. Το νέο εργαλείο ονομάζεται “Profile To Business Page Migration Tool” και είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα. Μετά την μετατροπή η νέα επαγγελματική πια σελίδα σας θα έχει τους φίλους σας (με την μορφή fans) και μπορείτε να κάνετε login με τα ίδια στοιχεία όπως και πριν.

Πρίν όμως κάνετε την μεταφορά υπάρχουν 2-3 πραγματάκια που πρέπει να γνωρίζετε:

  1. Τα πάντα εκτός από την φωτογραφία του προφίλ θα χαθούν χωρίς δυνατότητα επαναφοράς. Αυτό σημαίνει ότι καλό θα ήταν πριν κάνετε την μεταφορά να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο του Facebook “Download Your Information” που θα το βρείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και αναζητώντας την επιλογή “Download your information”.
  2. Όσοι έχουν στην προσωπική τους σελίδα λιγότερους από 100 φίλους όταν θα κάνουν την μετατροπή θα έχουν την δυνατότητα να μετονομάσουν την σελίδα, αλλάζοντας έτσι το branding. Οι υπόλοιποι μέχρι τώρα θα πρέπει να κρατήσουν το όνομα του προφίλ τους.
  3. Οι επαγγελματικές σελίδες που έχουν δημιουργηθεί από μετατροπή δεν εμφανίζονται πλέον στα ενδιαφέροντα των πρότερων φίλων τους, με τους τελευταίους να λαμβάνουν ένα email που τους ενημερώνει οτι κάποιος φίλος τους έχει μετατραπεί σε επαγγελματική σελίδα.

Ποιους εξυπηρετεί αυτό το νέο εργαλείο;

Αυτό το εργαλείο εξυπηρετεί όλους όσους ξεκινήσατε να κάνετε προσωπική σελίδα με το όνομα της εταιρίας σας και έχετε πλέον μεγαλύτερες και σημαντικότερες ανάγκες προώθησης. Οι προσωπικές σελίδες έχουν περιορισμούς εκτός απο το γεγονός οτι δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς του Facebook να υπάρχει εταιρία με την μορφή προσώπου στις σελίδες του. Αυτό λοιπόν το εργαλείο σας δίνει την δυνατότητα να μετατρέψετε την προσωπική σας σελίδα σε επαγγελματική ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε όλα τα εργαλεία προώθησης για επαγγελματικούς σκοπούς όπως εργαλεία διαγωνισμών, κληρώσεων, εγγραφής νέων χρηστών κ.α.

Τελικά αξίζει τον κόπο να το κάνετε;

Οι λόγοι για να το κάνετε είναι:

  1. Αν έχετε πολλούς φίλους που θέλετε να τους κάνετε fans στην νέα σας σελίδα
  2. Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε επαγγελματική προβολή συνεργαζόμενοι με εταιρία προβολής και προώθησης website στο Facebook και σας το ζήτησαν.

Εσείς έχετε προσωπική σελίδα για να προωθήσετε την επιχείρησή σας; Σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αυτό; Έχετε ακόμα απορίες για το πως λειτουργεί και δεν είστε σίγουροι;
Γράψτε μας τα σχόλιά σας και τις ερωτήσεις σας και θα χαρούμε πολύ να σας απαντήσουμε…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are not a robot... *

Post Navigation