7 λόγοι για να κάνετε SEO στην ιστοσελίδα σας



Με τον καιρό γίνονται δημοφιλή και αποκτούν δημοσιότητα διάφοροι τρόποι web marketing (όπως facebook marketing, twitter, viral marketing κτλ…), το seo όμως ή αλλιώς η προώθηση στις μηχανές αναζήτησης, παραμένει ο πιο άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος για προσέλκυση επισκεπτών.

Παρακάτω παρουσιάζουμε 7 λόγους για τους οποίους το seo παραμένει κυρίαρχο στον χώρο του web marketing. Σημειώστε ότι όλοι οι παρακάτω λόγοι είναι δοκιμασμένοι από εμάς και συνεπώς αποδεδειγμένοι ότι ισχύουν.

1) Το 85% των αναζητητών πατάνε σε οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Δηλαδή στο google δεν πατάνε στις διαφημίσεις των adwords. Για να αποκτήσεις καλή κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα χρείαζεται να κάνεις seo.

2) 100% των αναζητητών (ή κοντά στο 100%) πατάνε το πρώτο αποτέλεσμα, ενώ λιγότερο από 50% πατάνε τον πρώτο διαφημιζόμενο στα adwords.

3) Δυστυχώς το κόστος του pay per click marketing συνεχώς αυξάνεται. Λίγες είναι οι λέξεις διαχρονικά, για τις οποίες το κόστος / κλικ έχει μείνει σταθερό ή έχει μειωθεί.

4) Κάθε κίνηση στο SEO αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Κάθε σελίδα που θα φτιάξεις, κάθε σύνδεσμο που θα εισάγεις μένει εκεί για πάντα και βοηθάει στην κατάταξή σου. Συνεπώς με σταδιακή και σωστή δουλειά, τα αποτελέσματα θα έρθουν.

5) Όταν κάνεις seo, δεν κερδίζεις μόνο από την υψηλή κατάταξη αλλά έχεις παράπλευρα οφέλη, κυρίως στον τομέα του marketing. Παράδειγμα είναι η δημιουργία περιεχομένου, βελτιώσεις στην ιστοσελίδα και η ανάλυση των επισκεπτών στην ιστοσελίδα.

6) Αποκτάς σημαντικές οικονομίες κλίμακας. Αν ξοδέψεις 10000 ευρώ και πάρεις 10000 κλίκ τότε το κόστος / κλικ είναι 1 ευρώ. Αν όμως βελτιωθεί η κατάταξη και λάβεις 50000 κλικ το συνολικό κόστος δεν αυξάνει ενώ το κόστος / κλίκ είναι 0.50 ευρώ.

7) Οι μηχανές αναζήτησης σας βάζουν μπροστά στους πελάτες σας την στιγμή που σας χρειάζονται και αυτό είναι το πιο βασικό στοιχείο που κάνει αυτην την μέθοδο web marketing να διαφέρει από τις άλλες μεθόδους.

Αν μας ακούσετε να επαναλαμβάνουμε κάποια από τα σημεία αυτά σε κάποια συζήτησή μας μην παραξενευτείτε!

Αποτελούν κλειδιά κατά την πώληση των υπηρεσιών μας…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are not a robot... *

Post Navigation