Τι τεχνολογίες χρησιμοποιούμε

Το web αλλάζει συνεχώς, και γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε συντονισμένοι με τις καινούριες τεχνολογίες και τα τελευταία trends τα οποία και εφαρμόζουμε για να σας προσφέρουμε το λειτουργικό τους πλεονέκτημα.
Μερικές από της τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε είναι οι παρακάτω:

PHP programming

PHP (Back-end programming):

Η κύρια γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιούμε για υλοποίηση εφαρμογών είναι η PHP 5 (Hypertext Processor). Η PHP είναι η δημοφιλέστερη γλώσσα προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται στο web. Δημιουργήθηκε το 1994 από το Rasmus Lerdorf. Η PHP χρησιμοποιείται για την κατασκευή απλών ιστοσελίδων αλλά και την υλοποίηση πολύπλοκων web εφαρμογών.

Design & Front-end development:

Για την δημιουργία και την υλοποίηση του εικαστικού, εκμεταλλευόμαστε όλες τις καινούριες λειτουργίες της HTML5. Για να "ζωντανέψουμε" το design και να δώσουμε χρώμα και στυλ με το CSS3, εφαρμόζουμε τις υπέρ-σύγχρονες τεχνικές του Javascript καθώς και τις βιβλιοθήκες τελευταίας τεχνολογίας που παρέχει όπως το jQuery, underscore και AngularJS. Για πιο περίπλοκες εφαρμογές εφαρμόζουμε τις τεχνικές του templating πραγματικού χρόνου με την βοήθεια του Handlebars. Οι περισσότερες εφαρμογές χρησιμοποιούν την τεχνολογία AJAX για πραγματοποίηση συναλλαγών πραγματικού χρόνου μεταξύ του Client και του Server εφόσον είναι απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε την ομαλή και την πλουσιότερη εμπειρία χρήσης για τους χρήστες που επισκέπτονται τους ιστότοπους μας καθώς και τους δίνουμε την αίσθηση ότι βρίσκονται σε υπέρ-σύγχρονο χώρο και σε "καλά χέρια" ώστε να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί σας.

HTML5 power!
Databases

Βάσεις Δεδομένων:

Από τις πιο απλές ιστοσελίδες μέχρι και τα πιο περίπλοκα web-applications χρειάζονται τουλάχιστον μια βάση δεδομένων για να αποθηκεύουν τις ιδιότητες και τα δεδομένα. Για αυτόν τον λόγο η κάθε εφαρμογή/ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί σαν κύρια βάση δεδομένων της την δημοφιλέστερη βάση δεδομένων MySQL. Στην περίπτωση των πιο περίπλοκων εφαρμογών και των ηλεκτρονικών καταστημάτων χρησιμοποιούμε την καινούρια και γρήγορα ανερχόμενη τεχνολογία του NoSQL (MongoDB). Η NoSQL είναι μια μη σχεσιακή βάση δεδομένων ευρέως γνωστή για την απλότητα της στην δομή, την ταχύτητα και ευελιξία της σε μεγάλο όγκο δεδομένων. Το πλεονέκτημα της έναντι των SQL βάσεων είναι κυρίως η διαφορά στην ταχύτητα διαμοιρασμού των δεδομένων σε πολλά τμήματα (nodes).

Services:

Όταν απαιτείται από μια εφαρμογή/ιστοσελίδα, χρήση μεγάλο όγκου δεδομένων multimedia (εικόνες, φωτογραφίες, video, αρχεία) η εταιρία μας χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Amazon AWS. Το πλεονέκτημα αυτής της υπηρεσίας είναι το κόστος της μεταφοράς μεγάλο όγκου δεδομένων αλλά και η ποιότητα παράδοσης τους. Σε περιπτώσεις εφαρμογών/ιστοσελίδων με μεγάλο traffic, χρησιμοποιούμε την υπηρεσία S3 της amazon καθώς και το CloudFront CDN για περιπτώσεις διαμοιρασμού δεδομένων από πολλά σημεία της γης για μεγαλύτερη ταχύτητα διαμοιρασμού σε διεθνείς χρήστες λόγο πολλαπλών nodes της Amazon.

Amazon AWS
Google Analytics

Στατιστικά:

Εκμεταλλευόμαστε και μοιραζόμαστε μαζί σας τις υπηρεσίες της Google για αναλυτικά στατιστικά πάνω στην ιστοσελίδα σας.

Servers:

Μάθετε πατώντας εδώ για τους server μας που φιλοξενούνται οι ιστοσελίδες και οι εφαρμογές των πελατών μας.